26 Eylül 2012 Çarşamba

KORE YEMEKLERİ VE RAMEN TARİFİ

Kolay ramen taarifleri kolay ve gerçektenden lezzetli yemeklerden şimdi evde yapılabilecek basit tarifleren bahsedilecem:


ramen en güzel yanı kişisel zevklere göre düzenlenebilmesi:)
Korede yaşayan insanlar tarafından kurtarıcı olarak görülen ramenin tek kötü yanı helal ramenin bulmanın zor olması:(
ramen hem
hazır olarak marketlerde hem de sadece hamurunu olarak evdede yapılabilir.
KORE USULÜ RAMEN TARİFİ
Malzemeler:

Bir paket spagettinin 1/4'ü ( Noddle bulamayanlar için)
Tavuk Bulyon
1 havucun yarısı (rendelenmiş)

2 yeşil biber (julyen doğranmış)

Rendelenmiş 1 domates
Bir kaç sap yeşil soğan(doğranmış - ben kullanmadım)

1 tatlı kaşığı salça
Avuç için kadar tavuk göğüsü
Baharat

Yapılışı

Kaynamış suya bulyonu koyarak eritin . (Tavuk suyu biraz ağır oluyor bu yüzden kullanırsanız kesinlikle suyla karıştırın ama bence bulyon kullanın. ) Tuz ekleyin . Daha sonra makarnayı ikiye bölerek suya atın . Makarna normal pişirdiğimiz makarnadan daha fazla pişirmeliyiz , çok yumuşak olmalı .. ^^ Eğer noddle (sade ramen eriştesi) varsa makarna yerine kullansanız süper olurdu.)

:D Küp küp küçük doğranmış tavuğumuzu tere yağına koyarak pişirip baharat ve tuz ekliyoruz .. Daha sonra havuç , biberi ve soğanı ekliyoruz .. ( isteğinize göre kırmızı biber , pırasa gibi sebzeler ekleyebilirsiniz ama ben tercih etmedim.) Bunlarda pişince salçayı ekliyoruz. Bu sırada makarnamız pişmiş olacak , büyük ihtimal suyu da çok az kalacak .. Birazcık kaynamış su ekleyip , hazırladığım tavuklu karışımı ekleyip 2 dk'cık pişirelim.
şimdi diger bir tarif paylaşalım:
Ramen Malzemeleri
1 paket ramen eriştesi
1 tane kuru soğan
300 gram kuşbaşı et
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tane pırasa
1 tane havuç
1 tane sivri biber
1 tane kırmızı taze biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
Ramen Tarifi
Ramen yapımına başlarken öncelikle bir tencereye aldığımız ramen eriştelerimizin üzerini geçecek kadar su koyalım ve haşlanmak üzere orta ateşte pişirelim. Haşlanan ramenlerimizi kenarda bekletirken bizde tavaya etlerimizi alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Etler suyunu çekince içerisine ince kıyılmış kırmızıbiberi ve sivri biberi ekleyelim. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım ve etlere ilave ederek kavurmaya devam edelim. Pırasa ve havucu da küçük küçük doğrayalım ve etlere ilave edelim, karıştırarak kavuralım. Etlerimizi haşladığımız ramen eriştelerimize ekleyelim ve malzemeler karışıncaya kadar karıştıralım. Tuz, kuru nane ve istenilen her baharat eklenerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder